Parówki zapiekane w cieście francuskim

Parówki zapiekane w cieście francuskim

Parówki zapiekane w cieście francuskim

 Szybkie, smaczne danie przekąskowe i fajnie się prezentuje na talerzu. Polecam parówkożercom, choć można wykorzystć tu również ulubioną cienką kiełbasę. Składniki: 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego 250 g 6 dobrej jakości parówek( u mnie wiedeńskie) 6 plasterków żółtego sera kilka listków świeżej bazylii słodka papryka w proszku Sposób przygotowania: Ciasto rozwinąć, podzielić na 6 części o długości parówki.Na wierzchu każdego kawałka ułożyć po plasterku sera i parówkę, posypać drobno pokrojoną... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

parówki, ciasto, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, papryka, ser żółty, kiełbasa, ciasto francuskie, pizza , pizza przepis, przekąski, ciasto na pizze, zapiekanka, zapiekanki, szybki ciasto, szybkie ciasto, fajne ciasta, szybkie przekąski, zapiekanka z serem, dania na gorąco

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.