Do śledzi przekonywałam się powoli, choć sukcesywnie. Obecnie nie wyobrażam sobie bez nich mojej kuchni, tym bardziej moja Mama, która wręcz je uwielbia pod każdą postacią. Dzisiaj proponuję wersje w sumie klasyczną, choć lekko wzbogaconą smakami korzennych przypraw. Serdecznie polecam... Składniki: 0,5 kg matiasów 1 duża cebula sok z jednej cytryny 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka ziela angielskiego 4 goździki 3 ziarna jałowca 0,5 łyżeczki pieprzu kolorowego w całości 0,5 łyżeczki p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.