Składniki: 400 g dyni 100 g ziemniaków 2 cebule ząbek czosnku 50 ml soku jabłkowego 100 g masła szczypta gałki muszkatołowej 1 l bulionu warzywnego brokuł 50 g mascarpone sól, pieprz Przygotowanie: Dynię, ziemniaki, cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na maśle ( nie przypalić cebuli ) . Zalać bulionem ( nie całkiem przykrywając warzywa ) gotować do miękkości. Zmiksować blenderem, doprawić szczyptą gałki, solą, pieprzem do smaku. Dodać sok jabłkowy i serek mascarpone. Gotować je... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...