Tort czekoladowo-truskawkowy

Tort czekoladowo-truskawkowy

Tort czekoladowo-truskawkowy

Przepis na : deser

Dzisiaj pomysł na prosty ale pyszny tort, który każdy będzie potrafił zrobić w domu. Całą pracę zaczynamy od upieczenia spodów biszkoptowych. Większość uważa że pieczenie biszkoptu jest równie trudne jak układanie kostki Rubika ;) Ja mam wypróbowany przepis 1:1:1 - jajko : mąka : cukier Białko ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy przesianą mąkę i na koniec delikatnie mieszamy z mąką. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni. Mój tort składał się z sześciu spodów. Masa tortowa : 600 ml. śmietany 36 % 200 g.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Full Smaku

Autor

Łukasz ToborekŁukasz Toborek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

torty, tort, czekolada, pieczenie, biała czekolada, biszkopt, do pracy, deser, desery, galaretka, jajko, gorąca czekolada, czekoladowa, masa z galaretki, prosty deser, deser z galaretka

Inne przepisy z Full Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.