T e ślimaczki serowe są wprost obłędne! Delikatne maślane ciasto drożdżowe pełne ziół i kurkumy, nadającej im piękny żółty kolor, wypełnione aromatycznym serem Red Leicester ( Mimolette albo Cheddar również się nadadzą). Trudno jest się im wprost oprzeć, bo z każdym kęsem uzależniają! Wyjątkowo dobrze smakują, gdy są jeszcze ciepłe. Szczególnie polecam je jako przekąskę na Sylwestra, czy jakąkolwiek imprezę organizowaną w domu. * SKŁADNIKI na ok. 24 ślimaczki serowe Ciasto drożdżowe: 500 g mąki 250 ml mleka 30... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...