K rokiety z kaszanki panierowane w panko na purée jabłkowym z salsą z buraczków, mango i ogórków kiszonych to mój autorski przepis zainspirowany warsztatami z Andrzejem Polanem. Andrzej odczarował na nich nielubianą przeze mnie kaszankę robiąc z niej okrągłe krokiety w panierce z bułki tartej. Ja postanowiłem pójść krok dalej i upodobnić je wyglądem do hiszpańskich croquetas oraz obtoczyć je w japońskiej panierce panko, która nadaje niebywałej chrupkości. Winne purée z szarej renety oraz... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...