To cudo czekało na swój debiut stanowczo za długo, bo ciągle nie mogłam się do niego zebrać. Teraz tylko żałuję, że tak późno przyrządziłam suszony schab, gdyż swoim smakiem przypomina szynkę parmeńską, której ceny do najtańszych nie należą. W domowych warunkach możemy przygotować jej zamiennik znacznie taniej, a poza tym wiemy, co jemy w porównaniu do sklepowych wędlin. A mieszankę przypraw do niej możemy dobrać wg naszych indywidualnych gustów smakowych. Ja przygotowując swój schab sugerowałam się sposobem M... czytaj dalej...
Dobry schabik, nie? Mnie też posmakował choć wybrałam inne przyprawy. Super sprawa!
hahaha, genialne, schab z pończochy :D Zrobię i będę suszyć i już nie mogę się doczekać pytaĶ Tomasza jak obaczy te pończochy :D
zagłosowałam ;DO ja.. lubię domowe szynki, szczerze przyznam, że jem tylko takie :)Wygląda na dobrą, może namówię mamę i się skusimy? :)
Anullo, właśnie robię podobne cudo. U mnie to będzie polędwica wieprzowa, juz jestem jej ciekawa:)
haha, nazwa rewelacyjna! no i mięsko aż do mnie krzyczy- zrób mnie, zjedz mnie!:)
Musiało być pyszne. Ja za przygotowanie takich rarytasów nawet się nie zabieram, bo wiem że nie wyjdą mi tak pyszne jak mojemu ojcu. On był był specjalistą od takich rarytasów.
A ja ciągle zastanawiam się nad takim schabikiem. Ale Twój wygląda rewelacyjnie!
no, no :) a ja nie mam tyle cierpliwości, a szkoda, bo ten Twój schabik wygląda świetnie :)
Z pewnością musi być pyszny :) Schabik uwielbiam Pozdrawiam i zapraszam serdecznie do mnie :)
Tak jak pisałaś i Ty zaczęłaś przygodę z wędlinami :) Super co nie? Ja się zabieram do kolejnych odkryć smakowych :)
No i nie ma jak sobie człowiek sam zrobi takie pyszności, oprócz satysfakcji jest jeszcze super smak :)
Schabik mmm :D jestem jak najbardziej ZA domowymi szynkami :)
już jakiś czas przymierzam się do tego schabu, musze wreszcie zrobić :)
Wow, pomysł super :) a te pierwsze 24 godziny trzymamy w lodówce, czy miska w temp. pokojowej? :) muszę zrobić, tylko zastanawiam się, gdzie ja go później zawieszę :)
w lodówce - już dopisuję w przepisie bo nie doprecyzowałam:) jakieś miejsce znajdziesz:) byle miał ciepło i sucho, gdy jest chłodniej dłużej będzie się suszyć:)