Oto kolejna propozycja obiadowa, która z jednej strony jest klasyką, a z drugiej nawiązuje do Pomysłu na… Oczywiście tym razem także przygotowana domowym sposobem. Saszetki wcześniej nie miałam okazji przyrządzić i nie zamierzam, gdyż obiad robi się w 30 minut. A poza tym wiem, co jem. Do przyrządzenia tego dania możecie wykorzystać ulubione filety ryby – u mnie był mintaj. Podczas konsumpcji przyszła mi również myśl, że sos świetnie będzie się komponował z moim ulubionym kurczakiem. Następnym razem postaram się... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Ryby w takim sosie jeszcze nie jadłam. Spróbuję kiedyś takie połączenie. Pozdrawiam
Bardzo lubię sosy koperkowe, połączenie z rybą- pomysł pierwsza klasa :)
Uwielbiam ryby :) Pysznie się prezentuje w tym sosiku :)
bardzo lubię rybę w sosie koperkowym, ale sos robię na bazie beszamelowego :)
Swietne polaczenie ryba-koperek-smietana!;) To musi byc prawdziwa rozkosz dla podniebienia...:)
chyba tylko raz jadłam rybę w sosie koperkowym.Lubie ryby więc wypróbuję przepis na pewno! :-)
Za sos wielkie brawa. Dodatek dość intensywnych i pachnących dodatków na pewno nadaje mu specyficznego smaku. Myślę, że do kurczaka jak najbardziej pasuje i się sprawdzi. Rybka była na tak, to drób pewnie również:D
To musi być pyszne! Aż zgłodniałam przez ciebie o 22:06 :)
Po dzisiejszym ciężkim dniu chętnie bym zjadła taka pyszną rybke nawet o tak późnej porze.
Proste w przygotowaniu a brzmi przesmacznie. Robiłam kiedyś łososia w koprze. Mam nadzieję, że uda mi się znaleść świeżego mintaja.
Nie przepadam za bardzo za rybami, ale sosik bardzo fajny. Daj znać jak się komponuje z mięskiem :)
Takiej rybki jeszcze nie jadłam :P Ale zapowiada się bardzo smacznie i lekko :)
A tą rybę w panierce smażysz? Może by tak wypaliło uduszenie jej w tym sosie? Jak myślicie?
ryba jest bez panierki, pokrojona jedynie na mniejsze kawałki i smażona na patelni z powłoką, która nie przywiera. Jak ją obsmażysz po 3-4 minuty z każdej strony na wolnym ogniu, to będzie rumiana i niesurowa. Myślę, że spokojnie możesz ją udusić - przepis to tylko inspiracja, który można modyfikować:)
to coś dla mnie, uwielbiam ryby pod każdą postacią, a z tak przygotowanym sosem musiały smakować wyśmienicie:) wyglądają bardzo apetycznie:) mniam mniam:)