Wiosna nadeszła, za oknem piękna pogoda, dzięki której człowiekowi od razu chce się żyć. To wtedy mam więcej energii i nie marzę o rozpoczęciu dnia od kawy. Natomiast dzień 21 marca nastraja mnie zawsze jakoś tak pozytywnie, może dlatego, że nie znoszę zimy i bardzo oczekuję ciepłych dni, więc na przywitanie Pani Wiosny proponuję Wam pizzę z zielonym akcentem w postaci rukoli. Spód lekko uzdrowiłam, dodając do niej mąkę razową pszenną oraz otręby pszenne. Na wierzch wymyśliłam już jakiś czas temu, że dodatk... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Takiej jeszcze nigdy nie robiłam i nie jadłam. Smak rukoli jest dla mnie zbyt ostry, ale taką pizzę chętnie wypróbuję.
Wygląda apetycznie :) a pizza z rukolą chodzi za mną już od jakiegoś czasu, więc przepis zapisuję sobie do wypróbowania :)
mniam! to wygląda tak smakowicie, a ja jestem tak nieziemsko głodna.... :)
zawsze bałam się dawać tuńczyka na pizze-że będzie śmierdzieć, przypali się..Moje obawy znikły jak zobaczyłam Twoje pyszności! omnomn... :)
Nigdy nie jadłam pizzy z rybą...ale przez Twoje zdjęcia się skuszę!! :)
Gdybym była Panią Wiosną byłabym szczęśliwa, że tak pięknie i smacznie mnie przywitałaś.
Jadłam kiedyś pizze z rukolą i świetnie smakowała :) Narobiłaś mi ochoty na taką :))
Uwielbiam pizzę, w takim wydaniu smakowałaby mi na pewno! :)
Pizza z dodatkiem maki razowej musi smakować, bardzo ciekawie dobrałaś składniki:))
no no ;) takiej pizzy muszę się przyznać, jeszcze nie jadłam :)
Ja też nie znoszę zimy szczególnie w mieście. Za błoto i marznięcie na przystanku. A takie śliczne przywitanie wiosny to po prostu idealny pomysł.
uwielbiam rukolę, smakuje genialnie i nawet przyjemnie się wypowiada to słowo: "rrrrukola" :) bardzo wiosenna pizza :)
Połaczenie smaków znakomite i ta zieleń może przywoła słońce, ciepło i wszystkie inne przyjemności :)
Nie dość, że piękna to jeszcze zdrowa. Nie przepadam za rybami na pizzy, ale w połączeniu z rukolą chyba zaryzykuję.
możesz tuńczyka zamienić na inną rybę lub kurczaka albo szynkę parmeńską:)
Nie jadłam pizzy z tuńczykiem. Chętnie spróbuję. Będzie to jakiś zamiennik dla mnie bo przeważnie jem bardziej standardowe pizze typu margarita, z szynką czy salami.