Sos mięsny ciemny

Sos mięsny ciemny

Sos mięsny ciemny Grzyby suszone namoczyć w zimnej wodzie.Mięso umyć dokładnie osuszyć, oczyścić w razie potrzeby z nadmiaru tłuszczu i pokroić na plastry. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w drobną kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. namoczone grzyby osączyć z wody i w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, włożyć mięso i obsmażyć z obu stron. Następnie mięso przełożyć do garnka, a na tej samej patelni, na pozostającym na niej oleju podsmażyć cebulę z czos...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję