Sałatka gyros-kebab Filety z kurczaka osuszyć, pokroić w kostkę 1,5-2 cm. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, rozgrzać, a następnie dodać pokrojonego kurczaka. Chwilę podsmażać na średnim ogniu, a następnie posypać przyprawą gyros-kebab, wymieszać i dalej smażyć, aż kawałki fileta będą delikatnie rumiane i usmażone. Zdjąć kurczaka z patelni, przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru oleju i odstawić na bok do wystudzenia. Warzywa umyć i osuszyć. Liście sałaty lodowej pokroić w szerokie, niezbyt dł... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...