Przepis na smaczną, bezmięsną zapiekankę z makaronem tortellini, pieczarkami, porem i groszkiem. Składniki: opakowanie makaronu tortellini ok 200 g pieczarek por puszka groszku 150 g sera żółtego 180 ml śmietany 30% pół szklanki bulionu (można ominąć) sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pieczarki kroimy w plasterki, pora w piórka. Oba składniki podsmażamy na maśle. Kiedy sok z pieczarek odparuje, wlewamy bulion i śmietanę i dusimy do momentu, aż sos o połowę się ... czytaj dalej...
Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...