Szybkie ciasto cytrynowe – mięciutkie, wilgotne i puszyste

Szybkie ciasto cytrynowe – mięciutkie, wilgotne i puszyste

Szybkie ciasto cytrynowe – mięciutkie, wilgotne i puszyste

Przepis na : deser

Szybkie ciasto cytrynowe wychodzi wprost idealnie – jest miękkie i wilgotne, z dobrze wyczuwalnym kwaskowym smakiem z cytryny, a do tego puszyste i niezbite. Robi się je dosłownie w chwilkę, wystarczy zmiksować wszystkie składniki ze sobą w odpowiedniej kolejności, a następnie włożyć do piekarnika. Takie ciasto będzie w sam raz, jeśli się spieszycie i nie macie ochoty na przygotowanie wymyślnych ciast z kremem. Składniki na szybkie ciasto cytrynowe: 340 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (2 szklanki) 250 g mas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.