Przepis na : śniadanie
Rolada jajeczna z szynką i serem to bardzo smaczna przekąska, która idealnie sprawdza się na śniadanie, lunch, kolację, a także na różnego rodzaju przyjęciach i uroczystościach. Robi się ją z kilku podstawowych składników, które można kupić w każdym sklepie spożywczym. Jej przygotowanie jest stosunkowo proste i szybkie, a efektowny wygląd i smak zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia. Składniki na roladę jajeczną z szynką i serem: 7 jajek rozmiar L 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki oleju 3 łyżki mleka ł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...