Pomidory w śmietanie to bardzo prosty i szybki do zrobienia, uniwersalny dodatek do wielu dań. Wystarczy kilka składników: pomidory, cebula, cukier, śmietana, sól i pieprz, aby wyczarować pyszne danie, które najlepiej smakuje latem. Pamiętaj, żeby używać dojrzałych i aromatycznych pomidorów – te zimowe, wyhodowane w szklarniach nie stworzą już tak smacznej kompozycji. Z czym podać pomidory w śmietanie? Oto kilka pomysłów: Jako dodatek do obiadu: Doskonale komponują się z pieczonym mięsem, takim jak kot... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...