Jajka po bułgarsku – oryginalna przekąska na zimno

Jajka po bułgarsku – oryginalna przekąska na zimno

Jajka po bułgarsku – oryginalna przekąska na zimno

Jajka po bułgarsku to pyszna przekąska, inspirowana chłodnikiem tarator, która zachwyca swoją lekkością i świeżością. Nie tylko smakuje wyśmienicie, ale również pięknie prezentuje się na stole. Kremowy sos na bazie jogurtu i majonezu, wzbogacony o chrupiące warzywa i aromatyczne zioła, idealnie komponuje się z delikatnymi jajkami na twardo. Jajka po bułgarsku to doskonały wybór na wielkanocny stół, który z pewnością zaskoczy i zachwyci Twoich gości. Sprawdzą się również jako lekki posiłek na ciepłe dni, cz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.