Przepis na : śniadanie
Frittata to włoska klasyka, która idealnie sprawdza się na śniadanie, lekki obiad lub kolację. To danie nie tylko proste i szybkie w przygotowaniu, ale też niezwykle uniwersalne – można do niego dodać niemal każde warzywa, które akurat masz pod ręką. W tej wersji proponuję frittatę z młodą cukinią, czerwoną papryką i cebulą, doprawioną aromatycznymi przyprawami. Zapieczona w piekarniku, z wierzchu lekko rumiana, a w środku soczysta i pełna smaku – idealna zarówno na ciepło, jak i na zimno! Z czym podać fri... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...