Frittata z cukinią, papryką i cebulą – kolorowe danie pełne smaku

Frittata z cukinią, papryką i cebulą – kolorowe danie pełne smaku

Frittata z cukinią, papryką i cebulą – kolorowe danie pełne smaku

Przepis na : śniadanie

Frittata to włoska klasyka, która idealnie sprawdza się na śniadanie, lekki obiad lub kolację. To danie nie tylko proste i szybkie w przygotowaniu, ale też niezwykle uniwersalne – można do niego dodać niemal każde warzywa, które akurat masz pod ręką. W tej wersji proponuję frittatę z młodą cukinią, czerwoną papryką i cebulą, doprawioną aromatycznymi przyprawami. Zapieczona w piekarniku, z wierzchu lekko rumiana, a w środku soczysta i pełna smaku – idealna zarówno na ciepło, jak i na zimno! Z czym podać fri... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.