Babka „Słoneczko” z kajmakiem – puszyste, dwukolorowe ciacho

Babka „Słoneczko” z kajmakiem – puszyste, dwukolorowe ciacho

Babka „Słoneczko” z kajmakiem – puszyste, dwukolorowe ciacho

Przepis na : deser

Babka „Słoneczko” z kajmakiem i aromatem migdałów jest smaczna, puszysta i leciutka. Do tego wygląda bardzo ładnie ze złotym wzorkiem w środku. Świetnie sprawdzi się jako szybkie ciasto do popołudniowej kawki lub jako tradycyjny wielkanocny wypiek. Po przygotowaniu można ją posypać cukrem pudrem lub oblać polewą przygotowaną z kajmaku i śmietanki i posypać płatkami migdałów. Składniki na babkę „Słoneczko” z kajmakiem: Część kajmakowa: 100 g mąki pszennej typ 450 lub 500 60 g mąki ziemniaczanej 60 g masła 30 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.