Wolowina po burgundzku (Boeuf Bourguignon)

Wolowina po burgundzku (Boeuf Bourguignon)

Wolowina po burgundzku (Boeuf Bourguignon)

Wszyscy dzisiaj publikują smakowite i tłuściutkie pączki nadziane marmolada albo chrupiące faworki. Ja tego nie zrobię.  I wcale nie dlatego, że sama nie robiłam pączków, o nie! pachniało mi smażonym cały ranek.  Ja chcę Was zabrać dzisiaj w aromatyczną podroż do Francji.  Danie to jest czasochłonne ale zapach i smak wynagradzają każdą minute spędzona przy patelni!  Wołowina po burgundzku czyli Boeuf Bourguignon to jedna z najlepszych i najpewniejszych metod przyrządzania wołowiny. Nie może się ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cebula, wołowina, gulasz, marchewka, pieczywo, kluski, boczek, pieczarki, warzywa, zupa pomidorowa, pączki, faworki, chleb, ziemniak, mięso, ziemniaki, warzywa na patelnie, pieczone ziemniaki, gulasz z łopatki, gulasz wołowy, dania mięsne, mięsa pieczone, pieczony boczek, gulasz mięsny, chleb z ziarnami, pieczone ziemniaki z czosnkiem, drugie danie, chleb mieszany, pączki pieczone

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.