Przepis na : śniadanie
Sekretem doskonałej zupy pomidorowej jest solidna baza – wyrazisty rosół ugotowany na dobrych składnikach. To właśnie on nadaje głębię smaku, którą uzupełniają słodko-kwaśne pomidory. Przygotowanie tej zupy to swoisty rytuał, który warto celebrować. To czas, gdy kuchnia wypełnia się aromatem, który przywołuje wspomnienia i tworzy nowe. Czy podajecie ją z makaronem, czy z ryżem? Z kleksem śmietany czy bez? Z natką czy bazylią? Każdy dom ma swoje upodobania, ale jedno jest pewne – zupa pomidorowa na ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...