Przepis na : obiad
Biała kiełbasa – charakterystyczna potrawa wielkanocna. Będzie u was na świątecznym stole? Nieodłączny składnik żurku i barszczu białego. Pieczona lub gotowana może stanowić smaczne drugie danie. Biała kiełbasa jest z zasady kiełbasą surową – jak zatem ją ugotować by była smaczna? poniżej kilka wskazówek: Kiełbasy białej się nie gotuje a parzy – nie traci dzięki temu smaku, który nie wygotowuje się Parzenie rozpoczynamy od zagotowania wody w garnku. Do wody możemy wrzucić przyprawy – zi...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...