składniki: 1000 g miąższu z obranej dyni 500 g ziemniaków, obranych 200 g cebuli 200 g marchewki, obranej 1000 ml bulionu 1000 ml wody sól, pieprz do podania: uprażone pestki z dyni grzanki natka pietruszki wykonanie: Miąższ z dyni, ziemniaki oraz cebulę kroimy w kostkę. Marchewkę kroimy w półplasterki. Wszystkie warzywa umieszczamy w garnku, zalewamy wodą oraz bulionem i gotujemy ok. 30 min. pod przykryciem. Następnie zupę blendujemy, doprawiamy sola oraz pieprzem. Gotową podajemy z uprażonymi pestkami dyni lub... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...