składniki: 850 g dyni (miąższu bez łupiny) 120 g pomidorów z puszki 300 g ziemniaków 150 g cebuli 900 ml bulionu 3-4 ząbki czosnku 55 g pora 25 g masła klarowanego 2 łyżeczki przyprawy curry w proszku 1 łyżeczka kurkumy 180 ml śmietany 18% lub kremówki grzanki do podania wykonanie: Dynię kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę. Por kroimy w plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy, aż będzie szklista. Pod koniec czosnek pokrojony w...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...