składniki na ciasto miodowe: 650 g mąki 200 g masła 60 g miodu 2 jajka 140 g cukru 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki sody wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na cztery części, wałkujemy na wymiar foremki (ok. 22×32 cm). Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy blat pieczemy osobno w ok. 180 st. C na kolor miodowy. Upieczone blaty odstawiamy do wystudzenia. składniki na krem budyniowy o smaku cappuccino: 800 ml mleka 2 budynie waniliowe 100-150 g cukru 60 g capp... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...