krem patissiere vel krem budyniowy
krem patissiere vel krem budyniowy
składniki na krem patissiere: 250 ml mleka 250 ml śmietanki kremówki (lub mleka) 100 g cukru (mniej lub więcej, do smaku) 4 żółtka 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 laska wanilii wykonanie: Mleko zagotowujemy ze śmietanką oraz przeciętą wzdłuż laską wanilii (najlepiej wyciągnąć ziarenka z wanilii). W osobnym naczyniu miksujemy na puszystą masę żółtka z cukrem. Pod koniec miksowania dodajemy obie mąki. Następnie wlewamy część gorącego mleka i dokładnie mieszamy (miksujemy). W... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia
Autor
DomowySmakJedzenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, tarta, ciasteczka, ciastka kremówki, babeczki, ptysie, tort, torty, desery, deser, ciasta z masa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, krem z pora, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto budyniowe, ciasto orkiszowe, ciasteczka budyniowe, ciasto z masą budyniową, kruche ciasteczka
Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia
Dodaj komentarz