gulasz cielęcy z pieczarkami i papryką

gulasz cielęcy z pieczarkami i papryką

gulasz cielęcy z pieczarkami i papryką

składniki: 750 g mięsa cielęcego (łopatka) 2 papryki żółte 1 papryka czerwona 3 cebule 300 g pieczarek 4 ząbki czosnku 4 łyżki oleju słonecznikowego 2 listki laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka kozieradki 150 ml białego wina 1 szklanka bulionu sól, pieprz świeży koperek wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Oprószamy solą, pieprzem i ostrą papryką. W rondlu rozgrzewamy olej, wkładamy mięso dodajemy drobno pokrojony czosnek, kozieradkę, liść laurowy, ziele angiels... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, mięso, ciasto, pieczarki, cebula, pyszne ciasto, czosnek, duszone, koperek, ciasteczka, gulasz, zupa pomidorowa, dania mięsne, gulasz mięsny, mięso duszone, gulasz z łopatki, pieczarki w cieście, ciasto słonecznikowe

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.