fasolka szparagowa zapiekana z boczkiem

fasolka szparagowa zapiekana z boczkiem

fasolka szparagowa zapiekana z boczkiem

składniki: 1000 g fasolki szparagowej 100 g boczku 100 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka maki 200 ml mleka 3 łyżki masła 2 kromki chleba liście selera sol, pieprz wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 8 -10 min., a następnie ostudzamy pod zimną bieżącą wodą i osączamy. Boczek oraz cebulę kroimy w kostkę, przekładamy na rozgrzana patelnię i podsmaży, aż cebula nabierze złotego koloru. Dodajemy mąkę, mieszamy. Gdy mąka się zaparzy wlewamy małym strumieniem mleko, miesz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, ciasto, cebula, pyszne ciasto, fasolka szparagowa, boczek, ser, ciasteczka, chleb, ser żółty, seler, mak, sosy, danie jednogarnkowe, zapiekanki, zapiekanka, chleb mieszany, zapiekanka z serem, ciasto z makiem, boczek w sosie, pyszne sosy

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.