ciasto Kilimandżaro

ciasto Kilimandżaro

ciasto Kilimandżaro

składniki na biszkopt: (pieczemy dwa osobne lub z podwójnej porcji jeden a następnie go przecinamy na dwa blaty) 70 g mąki orkiszowej lub pszennej 110 g cukru 10 g kakao 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia oraz kakao, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek z cukrem i mieszamy delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, budyń, biszkopt, ciasteczka, ciasta z masa, polewa czekoladowa, galaretka, krem, ciasto z masą budyniową, ciasto kakaowe, ciasto budyniowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, desery, deser, ciasto orkiszowe, ciasta z jabłkami, ciasto cytrynowe, ciasto z galaretka, ciasteczka budyniowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, krem czekoladowy, ciasteczka waniliowe, krem z pora, czekoladowe ciasteczka , deser z galaretka

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.