Jeżeli jest jakiś przepis na świecie, ktry żydowska teściowa podarowałaby swojej kochanej synowej to właśnie ten, na żydowskie knyszki. Nie znalazłam innej nazwy na te pyszne, chrupiące bułeczki bez drożdży. I mam nadzieję, że nikogo nie obrażę, nazywając ten specjał żydowskimi knyszkami. Ciasto na bułeczki jest delikatne jak ciasto francuskie, ale ma zupełnie inny smak. Składa się z wielu chrupiących warstw, jak kruche listki. Ciasto jest tak wyjątkowe, że smakuje z każdym nadzieniem. Bułeczki z nadzi... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Serdecznie zapraszam na mojego bloga. Bardzo lubie piec, gotowac, namietnie podrozuje i robie zdjecia. Po prawie 20-letnim pobycie w Eifel, krainie geograficznej na terenie trzech panstw: Niemiec, Belgii i Luksemburga, chcialabym sie podzielic z Wami regionalnymi przepisami. Bardzo lubie kuchnie polska, chociaz niezbyt smakuje mi mieso. Lubie wszystie salatki, surowki, gotowane warzywa, zupy i zapiekanki. Jednak najwieksza slabosc mam do... slodyczy. Co widac na blogu :-)
Edyta