Przepis na : obiad
Kasza gryczana to bogate źródło witamin (szczególnie z grupy B) oraz składników mineralnych tj. żelazo, potas, krzem, wapń, cynk. Zaleca się ją tym co mają problemy z anemią, ze względu na dużą zawartość żelaza, które pomaga w niedokrwistości. Kasza obfituje w błonnik, dzięki czemu po zjedzeniu na długo czujemy się syci , a dodatkowym jego atutem jest to, że u osób z podwyższonym cholesterolem we krwi powoduje jego obniżanie stężenia. Więcej o kaszy pisaliśmy już przy przepisie: http://dieta-rozdzielna.blogspot... czytaj dalej...
Jestem absolwentką technologii żywności. Moją pasją jest gotowanie i przyrządzanie zdrowych potraw, dlatego na co dzień praktykuję dietę rozdzielną, promuję ją - gorąco ją polecam, by poprawić lub odzyskać utracone zdrowie, zwiększyć swoją energię i lepiej się prezentować. Moja fascynacja dietą rozdzielną bierze się z faktu, że stosując ją by poprawić zdrowie można przy okazji schudnąć, albo chcąc schudnąć można poprawić zdrowie.