Przepis na : kolacja
Wszyscy szykują się do majówki. A nasz długi majowy weekend to takie niepisane prawo, kiedy z wielką pompą wszem i wobec rusza sezon grillowy. I jak już się wszyscy najedzą tych pyszności, mniej lub bardziej tłustych proponuję dać odetchnąć wątrobie. Takim lekiem na pewno będzie moja propozycja. Co wcale nie znaczy że nie można ich sobie zrobić, o każdej innej porze roku, wcale nie cierpiąc z przejedzenia. :) 2 jajka 2 łyżki maślanki 4 łyżki otrębów owsianych sól i pieprz do smaku szczypta sody Oraz: pomidor c... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.