Babka na oleju z oranżadą Wilgotna, puszysta babka na oleju i z oranżadą. Niezapomniany smak dzieciństwa ciasto retro, przepis na pyszną babkę marmurkową. Babka na oranżadzie smakuje wyjątkowo, nie jest sucha, zawsze puszysta i długo zachowuje świeżość. Kiedyś robiło się ją często, dziś takie ciasta to rzadkość, a szkoda. Babka z prodiża to była coś, obowiązkowy sprzęt w każdym domu i babka z prodiża w każdy weekend. Mój znajomy wspomina do dziś stare czasy i mówi, babka najlepsza jest przez duże B, z pr...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.