Przepis na : obiad
Surówka z kiszonych buraków i jabłka to świetny sposób na wykorzystanie buraczków, które pozostają nam po przygotowaniu zakwasu buraczanego . Jej przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczą trzy składniki, bo kiszone buraki to poezja smaku. Są lekko słone, czuć w nich czosnek i przyprawy. 2 średnie kiszone buraki 1 jabłko 2 łyżki oleju Jabłko obieramy i wycinamy gniazda nasienne. Ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Buraki blendujemy z 2 łyżkami oleju. Wszystkie składniki mieszamy. Gotowe! ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Dieta bez mleka to blog dla osób, które wykluczyły ze swojej diety mleko krowie i jego przetwory. Przepisy dla siebie znajdą tu nie tylko osoby ze skazą białkową czy mamy karmiące piersią. Dieta bez mleka to gotowa książka kucharska z przepisami dla każdego!