Uwielbiam sałatki brokułowe, a w szczególności te... na bazie majonezu. Tą zrobiłam pod wpływem chwili i okazała się tak pyszna, że często gości na moim stole. Spróbujcie sami! 500g brokuła 2 wędzone udka (waga około 500g) 3 jajka 1 puszka kukurydzy majonez sól, pieprz Różyczki brokuła ugotować - najlepiej na parze, a jajka na twardo i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem. Sałatkę doprawić do smaku i przed podaniem schłodzić w lodówce. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...