Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Przepis na : obiad

Takie kotlety kiedyś robiła moja mama i przyznam, że to był jeden ze sposobów (oprócz zupy szczawiowej) do namówienia mnie, abym zjadła jajka. Z czasem je polubiłam, a kotlety te do dziś uwielbiam. Są pyszne i idealnie komponują się z ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw. (6 sztuk) 6 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko świeże 1 cebula (mała) 1 bułka + mleko do namoczenia 1-2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie) sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta olej do smażenia Cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na niewi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.