Jajko, czyli znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej - recenzja

Jajko, czyli znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej - recenzja

Jajko, czyli znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej - recenzja

  "Jajko" to książka Kasi i Zosi Pilitowskich , której premiera miała miejsce całkiem niedawno, ponieważ 3 października br . Jej autorkami są mama i córka, kucharki oraz właścicielki baru śniadaniowego W swoim dziele umieściły mnóstwo inspirujących przepisów, przeplatających się z opowieściami ich oraz ich przyjaciół, którzy dzielą się wspomnieniami z dzieciństwa i sekretnymi recepturami na najlepsze jajka na świecie.  Ta książka to prawdziwy zbiór prostych oraz jednocześnie niebanalnych przepisów z jajki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.