Pierś z gęsi w jabłkach i żurawinach pieczona, Cydrem Miłosławskim Jabłkowym skropiona
Pierś z gęsi w jabłkach i żurawinach pieczona, Cydrem Miłosławskim Jabłkowym skropiona
W myśl tradycji jutrzejszego święta i w zgodzie z przysłowiem "Na świętego Marcina najlepsza gęsina..." proponuję pierś z gęsi marynowaną i okrytą listkami szałwii, pieczoną na polskich jabłkach i żurawinie. Pyszne i soczyste jabłuszka skierniewickiej odmiany Alwa o winnosłodkim smaku oraz kąpiel w Cydrze Miłosławskim pomogły wyczarować wykwintny świąteczny obiad. Kruchą i mięciutką gęsią pierś podałam z kluskami śląskimi. Na Węgrzech dni św. Marcina obchodzone są 8 i 9 listopada, więc bardzo nie zgr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Delicious Titbits
Autor
Delicious Titbits
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
żurawina, jabłka, piersi, pierś, jabłka pieczone, cydr, pieczenie, przepisy na święta, kluski, czosnek, marynaty, mięso, świąteczne, rozmaryn, zdrowe przepisy, zdrowe, owsiane, świąteczne przepisy, siekane, obiad, susz, pieczone jabłka, mięsa pieczone, pierś w marynacie, mięso na obiad, zdrowe obiady
Inne przepisy z Delicious Titbits
Dodaj komentarz