Mus z pieczonej dyni

Mus z pieczonej dyni

Mus z pieczonej dyni

W sezonie jesiennym nie może zabraknąć w mojej kuchni tego wspaniałego warzywa.  Dynia i jej zastosowanie jest ogromne :)  Dlatego w tym roku postanowiłam zrobić jej większe zapasy. Wam również gorąco polecam. Taki mus świetnie komponuje się w chlebie, słodkich wypiekach,  również niesamowity jest dżem z dyni :) No i dużą zaletą tego musu jest fakt że jest dziecinnie prosty do przygotowania.   Jedynym składnikiem musu jest dynia Hokkaido , ważne właśnie żeby użyć tego rodzaju dyni. Ma ona ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Titbits

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.