Zakwas chlebowy żytni / Rye sourdough
Zakwas chlebowy żytni / Rye sourdough
Scroll down for recipe in English. Składniki: (na prawie pełny słoik litrowy) 2,5 szkl. mąki żytniej razowej (350 g.) 2 szkl. letniej wody (500 ml.) Słoik litrowy umyj i wyparz. Dobrze wysusz. Dzień 1: Np. godz. 9 rano - wsyp do słoika 1/2 szkl. (70 g.) mąki i wlej 1/2 szkl. (125 ml.) letniej wody. Dobrze wymieszaj, przykryj ściereczką przepuszczającą powietrze i zabezpiecz gumką. Odstaw w ciepłe zacienione miejsce (25-27°C) na 12 godzin. O godz. 21 zamieszaj i przykryj ponownie. Dzień 2: Po 12 ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Delicious Place
Autor
Delicious Place
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, chleb na zakwasie, bez pieczenia, chleb razowy, chleb mieszany
Inne przepisy z Delicious Place
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję