Przepis na : śniadanie
Sezonowe pankejki z dyni idealne na śniadanie z dodatkiem syropu klonowego lub miodu. Musicie wypróbować ten przepis, ponieważ założę się, że tak mięciutkich mini naleśników jeszcze nie jedliście! :) Składniki (10-11 szt.): 100 g puree z dyni (u mnie z dyni Hokkaido) 1 duże jajko 120 ml mleka 1 łyżka cukru 50 g mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 g roztopionego masła Do podania: masło syrop klonowy pestki dyni Do miski lub garnka wlewamy mleko. Dodajemy jajko, cukier, puree z dyni,... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...