Składniki: (2 bochenki o wadze 600 g.) Zaczyn: 200 g. mąki pszennej (typ 550-600) 200 g. mąki żytniej (typ 1200) 450 ml. letniej wody 2 g. suchych drożdży Ciasto właściwe: 200 g. mąki pszennej (typ 550-600) 200 g. mąki żytniej (typ 1200) 100 ml. letniej wody 1 łyżeczka soli 6 g. suchych drożdży 10 g. czarnuszki 50 g. siemienia lnianego Oraz: olej 2,5 łyżki siemienia lnianego 1 łyżeczka czarnuszki mąka pszenna do podsypywania Zrób zaczyn. Wymieszaj ze sobą obie mąki i drożdże. Wlej wodę i dokładnie wymiesz... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...