Wątróbka wieprzowa z jabłkami
Wątróbka wieprzowa z jabłkami
Przepis na : obiad
Składniki: 400 gram wątróbki wieprzowej 3 jabłka sól pieprz mąka masło i olej Sposób wykonania: Wątróbkę pokroiłam w plastry, obtoczyłam w mące, smażyłam na gorącym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu posypałam solą i pieprzem. Jabłka obrałam, wydrążyłam gniazda nasienne, pokroiłam w plastry. Na patelni rozpuściłam niewielką ilość masła, dodałam jabłka, dusiłam pod przykryciem kilka minut. Przełożyłam na talerz wątróbkę a na nią uprażone jabłka. ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni
Autor
Dorota Purcha
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, obiad
Inne przepisy z Darcia w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję