Składniki na blachę 30 x 21 cm: 1 op krakersów ( solone ) 1 litr mleka 1 kostka masła 1 szkl cukru 3 x cukier waniliowy 1 szkl mąki 4 żółtka cukier puder do posypania Wykonanie: W blaszce rozkładamy warstwę krakersów. Do sporego naczynia wsypujemy mąkę, zalewamy częścią mleka i mieszamy, dodajemy żółtka. Pozostałą część mleka zagotowujemy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Kiedy mleko będzie się gotować, zestawiamy je z ognia, wlewamy masę mączno jajeczną , mieszamy dynamicznie a potem jeszcze chwilę gotujem... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...