Łopatka w sosie musztardowym

Łopatka w sosie musztardowym

Łopatka w sosie musztardowym

Przepis na : obiad

Łopatka w sosie musztardowym to tak zwana sztuka mięsa pieczona w całości. U mnie jest to jednokilogramowy kawałek łopatki, ale może to też być mięso z szynki, ewentualnie karkówka. Ja wybrałam łopatkę, ponieważ nie jest ona zbyt tłusta w porównaniu do karkówki, a tylko nieco poprzerastana tkanką łączną i tłuszczową, dzięki czemu mięso podczas pieczenia nie wysycha. Łopatka w sosie musztardowym to danie, które praktycznie robi się samo, ponieważ mięso po zamarynowaniu odkładamy na kilka godzin do lodówki, a n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję