Boczniaki w cieście naleśnikowym
Boczniaki w cieście naleśnikowym
Ogólnie przyjęło się, że grzyby spożywamy głownie ze względu na ich walory smakowe, ponieważ uważa się, że nie mają one żadnych wartości odżywczych. Wyjątkiem w tej regule są boczniaki, które są źródłem białka, wielu witamin, minerałów, zawierają również spore ilości błonnika i innych przeciwutleniaczy. Są to grzyby o bardzo małej zawartości tłuszczu i zerowej ilości cholesterolu oraz śladowych ilościach cukru. Znajduje się w nich żelazo, kwas foliowy, potas i fosfor. Boczniaki, chociaż są mało popularne to... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Danka Pichci
Autor
Danka Pichci
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, grzyby, naleśniki, obiad, surówka, pieczarki, naleśnik, przekąski
Inne przepisy z Danka Pichci
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję