Boczniaki w cieście naleśnikowym

Boczniaki w cieście naleśnikowym

Boczniaki w cieście naleśnikowym

Ogólnie przyjęło się, że grzyby spożywamy głownie ze względu na ich walory smakowe, ponieważ uważa się, że nie mają one żadnych wartości odżywczych. Wyjątkiem w tej regule są boczniaki, które są źródłem białka, wielu witamin, minerałów, zawierają również spore ilości błonnika i innych przeciwutleniaczy. Są to grzyby o bardzo małej zawartości tłuszczu i zerowej ilości cholesterolu oraz śladowych ilościach cukru. Znajduje się w nich żelazo, kwas foliowy, potas i fosfor. Boczniaki, chociaż są mało popularne to... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję