Nie ma Wielkanocy bez jajek. Od wieków symbolizują one życie, odrodzenie i nowy początek, dlatego stały się nieodłącznym elementem świątecznych tradycji. Podawane w przeróżnych wariantach, od klasycznych z majonezem, przez te w sałatkach i pastach, po nowoczesne muffinki. Zawsze cieszą się ogromną popularnością. Dzięki nim wielkanocny stół jest pełen pyszności, ale też pięknie i kolorowo wygląda. Sprawdź nasze propozycje na pyszne jajka, które zachwycą domowników i gości! Wielkanocne jajka z pieczarkami, groszkiem...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...