Przepis na : obiad
Moja ulubiona postać omletu, a w dodatku stanowi szybkie danie obiadowe,jak nie ma zbyt wiele w lodówce. Na śniadanie taka porcje może być zbyt sycąca. Proporcje na jeden ogromny omlet. 2 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka szczypta soli szczypta cukru 1/2 łyżki masła Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli. W misce wymieszać żółtka z mlekiem, dodać mąkę i cukier. Do jednolitej masy dodać ostrożnie pianę z białek i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Patel... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...