Tym razem jeszcze słodsza wersja latte. Miód doskonale komponuje się z mlekiem, a kawa jest tam jedynie doskonałym dodatkiem. Inspiracją był ten przepis . Dziękuję R. i A. za spieniacz do mleka. 2/3 szklanki mleka 3 łyżeczki miodu 1 łyżeczka kawy Mleko podgrzać i spienić. Miód wlać do wysokiej szklanki. Kawę zalać wrzątkiem, zaparzyć i odcedzić lub zaparzyć w kafetierce i chwilę odczekać do schłodzenia - powinna być odrobinę cieplejsza nić mleko. Gdy mleko jest letnie delikatnie po ściance wlać ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...