Paróweczki w cieście francuskim
Paróweczki w cieście francuskim
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
5 szt cienkich parówek
mleko do posmarowania
przyprawy do posypania ( można użyć: suszonego tymianku, papryki słodkiej, sezamu, ziół prowansalskich).
Wykonanie: Każdą parówkę kroimy na 3 części. Ciasto francuskie kroimy na paski, wzdłuż dłuższego boku o szerokości nieco mniejszej niż kawałek parówki. Następnie każdy pasek dzielimy jeszcze na pół. Owijamy ciasno każdą parówkę i układamy na blasze. Wierzch ciasta smarujemy mlekiem i posypujemy przyprawą.Nagrzew... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka
Autor
CzerwonaPorzeczka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, ciasto, czerwona porzeczka, parówki, porzeczki, ciasto francuskie, ciasto francuskie, pieczenie, słodkie, susz, ciasto z porzeczką, sezam, papryka, przekąski, ciasto na niedziele, słodkie ciasto
Inne przepisy z Czerwona Porzeczka
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję