Ciasteczka kardamonowo-pomarańczowe

Ciasteczka kardamonowo-pomarańczowe

Ciasteczka kardamonowo-pomarańczowe

W ubiegłym roku przed Bożym Narodzeniem upiekłam te oto ciasteczka, ale nie zdążyłam opublikować wpisu z przepisem, co czynię dzisiaj. Źródło Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka kardamonu 1/2 łyżeczki soli 300 g miękkiego masła 1 szklanka cukru skórka otarta z 1 pomarańczy 1 jajko w temperaturze pokojowej Wymieszaj razem mąkę, kardamon i sól. Miękkie masło ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj skórkę pomarańczową i jajko i dokładnie ubij. Porcjami dodawaj mąkę - ubijak zamień na płaskie mieszad... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, pieczenie, ciasto, jajko, pomarańcze, boże narodzenie, drozdzowka, drożdżówki , muffiny, pierniczki, babeczki, szybki ciasto, szybkie ciasto, lekkie ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z pomarańczą, ciasto na boże narodzenie, masa do babeczek, szybkie pierniczki

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.